Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A gyapjú fonal ősszel is jó választás

A gyapjú fonalnak számos különleges tulajdonsága van, amelyeknek köszönhetően egy igen kedvelt alapanyag a kézimunkákhoz. A belőle készített ruhák, kiegészítők igazi kedvencekké válnak az őszi évszakban, amikor már nem lehet kimozdulni a meleg holmik nélkül.

Tudnivalók a gyapjú fonalról

Ez a fonal a juhokról levágott bundából készül. Egyik jellegzetessége, hogy a szálakon apró pikkelyek találhatók, amelynek köszönhetően igen nagy a fonal hőérzékenysége. Ez egyébként a nemezelhetőség szempontjából is egy előnyös tulajdonság. A másik sajátosság, ami szintén jellemző a gyapjúszálakra, nem más, mint a hullámosság, ami pedig a fonhatóságot, a gyapjúfonalak fedőképességét, valamint a meleg tapintását befolyásolja kedvezően.

Mit készíthetsz a gyapjú gombolyagból?

A gyapjúról már ősidők óta úgy tartják, hogy nyáron hűt, télen pedig fűt, így hát a gyapjú fonal az őszi pihe-puha meleg holmik elkészítéséhez is tökéletes választásnak bizonyul. Legyen szó egy szép pulóverről, kardigánról vagy poncsóról, a gondosan kiválasztott 100%-os vagy kevert gombolyagokból mindegyiket elkészítheted saját kezűleg. Az őszi szettedet egy különleges sállal, sapkával is feldobhatod és még akár a kiskedvencednek is köthetsz egy mellényt, ami melegen tartja a testét a közös séták alkalmával.

Ha úgy érzed, hogy a gyapjú fonal a tökéletes választás az alkotómunkához, akkor bátran nézz körül a kínálatunkban! A 100% gyapjúból készülő gombolyagok mellett, az alpaka és poliamid szálakkal kevert változatokat is megtalálhatod. Ami pedig a színvilágot illeti, nos, erről meséljenek a képek!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyapjú gyapjú fonal