Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A megfelelő vastagságú horgoló fonal kiválasztása

A horgoló fonal vastagsága nagyon vékony, vékony, vastag és extra vastag is lehet, így ezt mindenképp vedd figyelembe nézelődéskor! Mielőtt nekiállsz a horgolásnak, nagyon fontos, hogy körültekintően válassz fonalat a munkához! Ugyanis a fonal puhasága, vastagsága és egyéb tulajdonságai határozzák meg, hogy elégedett leszel-e a munkáddal.

Az, hogy melyiket érdemes választanod, elsősorban attól függ, hogy vékonyabb vagy vastagabb holmikat szeretnél készíteni. E tekintetben általában az évszak a mérvadó. Mindegyik horgoló fonal leírásában megtalálod a tűméretet, amit A-tól F-ig szokás jelölni.

Az A kategóriába a legvékonyabb, az F kategóriába pedig a legvastagabb fonalakat soroljuk. A vékonyabbak remek választás függönyök, terítők, zoknik, illetve nyári takarók és babaruhák készítéséhez. A B-C besorolású fonalakat nagyon széleskörűen lehet felhasználni, például tavaszi, illetve kora őszi holmikat is bátran készíthetünk belőlük.

A D kategóriások már elég vastagok ahhoz, hogy melegebb ruhák készüljenek belőlük. Ezek jól jönnek a hidegebb őszi napokon, illetve télen. Ha vastagabb takarókat szeretnél készíteni, a D jelzéssel ellátott horgoló fonalakkal akkor is elégedett leszel. Az E, illetve F jelzésűek pedig már egyértelműen a nagyon meleg téli pulóverek, kardigánok, poncsók, sálak, sapkák készítéséhez való.

Nálunk nemcsak alapanyag, hanem tűméret szerint is megtalálod a fonalakat. Így nagyon egyszerűen el tudsz igazodni közöttük és a nézelődés, válogatás is kényelmes. Alkotásra fel!

Tartalomhoz tartozó címkék: horgoló fonal