Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Fonalak

Fonalak

A Nordfonal alappillére a DROPS fonal.
A DROPS fonal természetes és kiemelkedő minőségéhez kedvező árakat találsz.
Rengeteg színből válogathatsz, ráadásul a DROPS Design folyamatosan új színekkel kedveskedik, hogy mindenki megtalálja a szezon legdivatosabb árnyalatát.
Válogass a  legfinomabb gyapjú, a puha alpaka, a bársonyos merinó gyapjú, a légies pamut, a finom moher és a selyem tartalmú fonalakból.

A kötés horgolás története napjainkig

Évszázadokkal ezelőtt, a kötés horgolás elsajátítása szinte kötelező volt, hiszen ezeknek köszönhetően született meg az akkoriban viselt ruhaneműknek egy jelentős része. Majd a tradíció a szárnyaira kapta ezt a két eljárást, és hozta magával az évtizedek sodrásával. A mi dédszüleink is örömmel ültek a kötőtű mellé, és karácsonykor nem egyszer kötött vagy horgolt sapkát, sálat, kesztyűt rejtett az ajándékcsomag.

Aztán néhány esztendővel ezelőtt úgy tűnt, hogy a kreativitás ilyen jellegű megnyilvánulásai kimennek a divatból, mert a ruhadarabok már olcsón megvásárolhatók lettek és úgy nézett ki, hogy nincs értelme bajlódni a kézzel történő létrehozásukkal. Idő és energia hiányában tényleg fennállt a veszélye annak, hogy búcsút inthetünk a fonalaknak. Ám a trend nem bánt el ezzel a területtel, sőt. A lányok, hölgyek, mitöbb a fiúk, urak rájöttek arra, hogy a természetes alapanyagok pótolhatatlanok, hogy a kimagasló minőséghez megfizethető árak társulnak, tehát áldozatok meghozásáról szó sincsen, és hogy kötés horgolás végeredményének egyediségét egyetlen, butikban megvehető ruhanemű szépsége sem tudja felülmúlni. Vagyis megváltozott a széljárás, a gondolkodás, és újra előkerültek a kötő, horgoló készletek - talán még a dédnagyanyák örökségéből.

A kötés horgolás így újra az érdeklődés célkeresztjébe került. A kézimunka kikapcsol, elűzi a stresszt és egy teljesen más, nyugodt létállapotba tereli az elmét. Ezekre a következtetésekre hamar rádöbbenhet bárki, aki saját kezébe veszi az irányítást és persze a kötés horgolás eszközeit. A kínálatunkban mindent megtalálhatsz, ami a témában releváns: prémium kategóriás termékek várnak, és természetesen megfizethető árak.

 

Hogyan válasszunk a fonal kínálatból?

A fonal és az általa kínált lehetőségek minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. A mai internetes és online ügyintézés, kapcsolattartás uralta világunkban felértékelődnek azok a tevékenységek, amelyeknek köszönhetően a kreativitást és a kézműves tevékenységeket részesíthetjük előnyben. A horgolás, a kötés, a különféle figurák készítése eltérő alapanyagokat igényel, de az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen ruhát szeretnénk készíteni a választott anyagból.

Természetes fonalak a kényelem szolgálatában

A kötött ruhadarabok soha nem mennek ki a divatból. Legyen szó akár egy kardigánról, akár a téli hónapok kedvencének számító sálakról, a természetes alapanyagokból készült fonal ideális választás a közvetlenül a bőrrel érintkező textíliák megvalósításához. A pamut és a len fonal kombinációja legalább olyan népszerű, mint a 100 % pamut alapanyagok. A választáskor érdemes a színre is hangsúlyt helyezni, e tekintetben szintén az egyéni igények kerülnek fókuszba.

Az élénk színek mindig trendinek számítanak, de a lakberendezési kiegészítők és a kötött holmik esetében egyaránt örök kedvencnek bizonyulnak a fehér különféle árnyalatai. Az elegáns és finom színek kombinálásával elképesztő minták alakíthatóak ki. A fonal minősége és az ahhoz használatos tű mérete is lényeges szempontnak számítanak a választás alkalmával. Végül ne feledkezz meg arról sem, hogy a kézműves elfoglaltságok nem csupán az elkészült végeredményről szólnak, hanem a kreatív tevékenység jelentette élményről, a benne rejlő kikapcsolódásról is!