Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: >

Fonalak

A Nordfonal alappillére a DROPS fonal.
A DROPS fonal természetes és kiemelkedő minőségéhez kedvező árakat találsz.
Rengeteg színből válogathatsz, ráadásul a DROPS Design folyamatosan új színekkel kedveskedik, hogy mindenki megtalálja a szezon legdivatosabb árnyalatát.
Válogass a  legfinomabb gyapjú, a puha alpaka, a bársonyos merinó gyapjú, a légies pamut, a finom moher és a selyem tartalmú fonalakból.

A kötés horgolás története napjainkig

Évszázadokkal ezelőtt, a kötés horgolás elsajátítása szinte kötelező volt, hiszen ezeknek köszönhetően született meg az akkoriban viselt ruhaneműknek egy jelentős része. Majd a tradíció a szárnyaira kapta ezt a két eljárást, és hozta magával az évtizedek sodrásával. A mi dédszüleink is örömmel ültek a kötőtű mellé, és karácsonykor nem egyszer kötött vagy horgolt sapkát, sálat, kesztyűt rejtett az ajándékcsomag.

Aztán néhány esztendővel ezelőtt úgy tűnt, hogy a kreativitás ilyen jellegű megnyilvánulásai kimennek a divatból, mert a ruhadarabok már olcsón megvásárolhatók lettek és úgy nézett ki, hogy nincs értelme bajlódni a kézzel történő létrehozásukkal. Idő és energia hiányában tényleg fennállt a veszélye annak, hogy búcsút inthetünk a fonalaknak. Ám a trend nem bánt el ezzel a területtel, sőt. A lányok, hölgyek, mitöbb a fiúk, urak rájöttek arra, hogy a természetes alapanyagok pótolhatatlanok, hogy a kimagasló minőséghez megfizethető árak társulnak, tehát áldozatok meghozásáról szó sincsen, és hogy kötés horgolás végeredményének egyediségét egyetlen, butikban megvehető ruhanemű szépsége sem tudja felülmúlni. Vagyis megváltozott a széljárás, a gondolkodás, és újra előkerültek a kötő, horgoló készletek - talán még a dédnagyanyák örökségéből.

A kötés horgolás így újra az érdeklődés célkeresztjébe került. A kézimunka kikapcsol, elűzi a stresszt és egy teljesen más, nyugodt létállapotba tereli az elmét. Ezekre a következtetésekre hamar rádöbbenhet bárki, aki saját kezébe veszi az irányítást és persze a kötés horgolás eszközeit. A kínálatunkban mindent megtalálhatsz, ami a témában releváns: prémium kategóriás termékek várnak, és természetesen megfizethető árak.