Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

DHG

Piuma Piuma
100% merinó, bulky, Tű: 8 mm

Miért nem mindegy a fonal minősége?

A kötés és a horgolás tudománya a megfelelő fonal kiválasztásával indul. Ha jó az alapanyag, az már egy fontos lépés az eredmény kényelmes viselhetőségének érdekében. A gyártók fokozottan odafigyelnek a természetességre, hiszen igazi érdeklődés az ilyen termékek iránt mutatkozik. Ugyanakkor az esztétikum kérdése mellett sem mehetünk el, hiszen a színek, a különféle árnyalatok elképesztő végeredményt kínálnak, kombinálásuknak pedig csak a fantázia és az ízlés szabhat határt.

Nem mindegy, mit szeretnél készíteni a fonalból

Alpaka, merinó, moher, len és persze a pamut - csak néhány olyan alapanyag, ami iránt nagy érdeklődés mutatkozik. Ebből is nyilvánvalóan látható, hogy a kötött, horgolt ruhadarabok nemcsak az alkotó tevékenységről szólnak, hanem ennek eredményeként tényleg viselhető, stílusos és főként egyedi darabokkal gazdagodhat a ruhatár. A természetes alapanyagok gondoskodnak arról, hogy a bőrnek kellemes anyag szülessen.

A megfelelő fonal megtalálása persze azon is múlik, hogy milyen méretű tűt szeretnénk használni. A vastagabbak egyértelműen a téli ruhadarabokhoz ideálisak, a vékonyabb típusokból nyári takarók, sőt, akár babaruhák is készíthetőek. A kevert szálú fonalak többféle alapanyagot tartalmaznak, egyesítve azok előnyös tulajdonságait. A változatos céllal felhasználható alapanyagok élénk és természetes színekben egyaránt elérhetőek. A gyakorlat egy idő után kiforrja magát és már csak ebből adódóan is tudni fogod, hogy milyen textíliához melyik fonal a leginkább megfelelő.