Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Len

A len növény szárából kivont elemi szál. Strapabíróbb és erősebb minden más szálnál. A len szál viszonylag puha, egyenes, fényes, és a korral egyre szebbé válik. Meleg, forró éghajlatú területeken a len viselete a pamutnál is kényelmesebb, mert az egyenes felületű szál miatt jobban elvezeti a hőt, beszívja a nedvességet, és gyorsabban szárad.

Belle Belle
50% pamut, 33% viszkóz, 14% len, 120 m, 50 g, Fonalcsoport: B Tű: 4 mm
Bomull-Lin Bomull-Lin
53% pamut, 47% len, 85 m, 50 g, Fonalcsoport: C, Tű: 5 mm

A lenfonal története

A len számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt az emberiség már évezredek óta használja a különböző textíliák előállításához. A lenfonal strapabíró, ugyanakkor rugalmas is, és nagyon könnyen fehéríthető. Ráadásul egyszerűen színezhető, így valóban széles körű felhasználást biztosít. Talán vannak még olyanok közöttünk, akik emlékeznek a Kisvakond meséire.

Az egyik epizódban a Kisvakondnak zsebes nadrágra volt szüksége és hosszadalmas keresgélés után talált rá a lenre. A növény némi törődésért cserébe megsúgta neki a titkot, hogyan készíthet nadrágot magának. A mese azért is jó, mert a gyerekek nyelvén mutatja be a len felhasználását, ugyanakkor a felnőttek számára is élvezhető módon. A webáruházunkban kapható lenfonal azt az évezredes hagyományt tükrözi, amelyet az emberek alakítottak ki azért, hogy tökéletes minőségű textíliákat készítsenek maguknak. Mivel rendkívül erős anyagról van szó, a lent a ruhagyártás mellett nehéz, műszaki felhasználásra készült szövetek előállítására is használják.

A drops len fonalai kizárólag puha és fényes len szálakból állnak, amelyek legfőbb tulajdonsága az, hogy az idő múlásával még szebbé tudnak válni. Emellett a lenfonalból készült ruhák gyorsan száradnak és képesek lélegezni. Éppen ezért, kiemelkedően kedvelt alapanyagnak számít a nagyon meleg országokban. A nálunk kapható, lenfonal hozzáadásával gyártott drops fonalakból csodálatos kézimunkák születhetnek. A lenfonal bemutatása mellé a webshopunkban kedvcsináló ötleteket is mellékeltünk.