Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Merinó

A merinói bárányról származó gyapjút tartják a legfinomabb gyapjúnak, az elemi szál finoman recézett és puha. A DROPS fonalakban található minden merinó gyapjú Dél Afrikából vagy Dél Amerikából származik és a bárányokat nem teszik ki kegyetlen eljárásoknak. 
A tiszta élő gyapjú egyenesen a bárányról levágott szöszből készül, nem már elkészült gyapjúdarabokból újrafelhasznált szálakból.
Baby Merino Baby Merino
100% merinó gyapjú, 50 g, 175 m, Fonalcsoport: A, Tű: 3 mm
Big Merino Big Merino
100% merinó gyapjú, 50 g, 75 m, Fonalcsoport: C, Tű: 5 mm
Cotton Merino Cotton Merino
50% merinó gyapjú, 50% pamut, 50 g, 110 m, Fonalcsoport: B, Tű: 4 mm
DHG Piuma DHG Piuma
100% merinó, bulky, Tű: 8 mm
Melody Melody
71% alpaka, 25% merinó gyapjú, 4% poliamid, 50 g, 140 m, Fonalcsoport: D, Tű: 7 mm
Merino Extra Fine Merino Extra Fine
100% merinó gyapjú, 50 g, 105 m, Fonalcsoport: B, Tű: 4 mm
Soft Tweed Soft Tweed
50% merinó gyapjú, 25% szuperfinom alpaka, 25% viszkóz, 50 g, 130 méter, Fonalcsoport: B, Tű: 4 mm
Wish Wish
50% bébi alpaka, 33% pima pamut, 17% merinó gyapjú, 50 g, 70 m, Fonalcsoport: E, Tű: 9 mm

A Merinó gyapjú fonal a prémium kategória sztárja

A Merinó gyapjú fonal a legmagasabb minőséget képviseli. A Dél-Afrikában, illetve Dél-Amerikában élő merinói juh gyapjúja szó szerint világhírű a finom tapintásáról. Az elemi szálak finoman recézettek és pihe-puhák. A juhokat nem teszik ki kegyetlen bánásmódnak. Mind az élőhelyükön megvalósuló körülmények, mind a velük való törődés milyensége kiegyensúlyozott életet teremt a számukra. Ez lelkiismereti szempontból is prioritást élvező pozitívum, ráadásul az állattartók egybehangzó véleménye szerint azok a juhok, melyek boldogan, vagyis a számukra optimális körülmények között, megbecsülten élnek, gyönyörű gyapjút adnak, hiszen kiegyensúlyozottságuk gyümölcsét szó szerint a bőrükön viselik.

A tiszta, élő gyapjú az állat szőréből levágott szöszből készül közvetlenül, tehát nem a már elkészült gyapjúdarabok szálait hasznosítják újra. Ez óriási jelentőséggel bír, hiszen ettől válik a Merinó gyapjú fonal kiemelkedő minőségűvé. A természetes alapanyag könnyen kezelhető, és szépségének, egyediségének, pozitív fizikai jellemzőinek hála, gyakorlatilag csodák remekelhetőek a közbenjárásával és természetesen a tehetséged, kreativitásod hozzáadásával - így válik a sikeres kézimunka receptje ellenállhatatlanul utánozhatatlanná..

Vitathatatlan tény, hogy egy pillanatig sem mindegy, hogy milyen anyagot használsz fel a kézimunkáid során. A munkafolyamat szempontjából sem lényegtelen, valamint a végeredmény milyensége is nagymértékben függ ettől. A Merinói gyapjú fonal olyan alapul szolgál, amire bátran támaszkodhatsz, ami garantáltan nem hagy cserben, és aminek a segítségével, köszönhetően extra finomságának, igazán exkluzív alkotásokat hozhatsz létre.