Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pamut

A pamut magját körülvevő szál, szinte tisztán cellulózból áll. A pamut általában fehér, de zöldes és barnás változatok is léteznek. A pamutszálat a leggyakrabban fonalnak vagy cérnának fonják, amiből puha légáteresztő textíliákat készítenek, amelyek nagyszerűen használhatók nyári ruhának, alsóneműnek, kiegészítőnek.
Mercerizált pamut olyan pamutszál, amelyet mercerizálási kezelésnek vetettek alá. Ez a kezelés a pamutszálakat, fonalakat, textíliákat fényesebbé teszi a hagyományos pamutnál. Erősebb is lesz, és könnyebben festhető, a fonal pedig jobban ellenáll a penésznek és a dohos szagoknak. A hagyományos pamutnál jobban tartja a formáját, és kevésbé megy össze.
Belle Belle
50% pamut, 33% viszkóz, 14% len, 120 m, 50 g, Fonalcsoport: B Tű: 4 mm
Bomull-Lin Bomull-Lin
53% pamut, 47% len, 85 m, 50 g, Fonalcsoport: C, Tű: 5 mm
Cotton Light Cotton Light
50% pamut, 50% poliészter, 50 g, 105 m, Fonalcsoport: B, Tű: 4 mm
Cotton Merino Cotton Merino
50% merinó gyapjú, 50% pamut, 50 g, 110 m, Fonalcsoport: B, Tű: 4 mm
DROPS ♥ You #8 DROPS ♥ You #8
100% pamut, 50 g, 85 m, Fonalcsoport: C, Tű: 5 mm
DROPS ♥ You #9 DROPS ♥ You #9
100% pamut, 50 g, 125 m, Fonalcsoport: A, Tű: 3 mm
Muskat Muskat
100% mercerizált pamut, 50 g, 100 m, Fonalcsoport: B, Tű: 4 mm
Paris Paris
100% pamut, 50 g, 75 m, Fonalcsoport: C, Tű: 5 mm
Safran Safran
100% pamut, 50 g, 160 m, Fonalcsoport: A, Tű: 3 mm

Az Amigurumi fonal alakot ölthet a kezed nyomán!

Az Amigurumi fonal segítségével bámulatos, édes, kedves, vicces vagy éppen szívhez szóló horgolt, kötött figurákat remekelhetsz. A japán tradíciókra alapuló kézműves alkotások méltán örvendenek napjainkban is óriási népszerűségnek, de jó ha tudod, évezredes tudományról beszélünk, már ami a hagyományokat tiszteletben tartó technikát illeti. Az elnevezés fordítását két részre kell osztanunk, egyrészt az Ami jelentése horgolt, kötött, másrészt a kifejezés második része a nuigurumi szóból ered, mely kitömött játékfigurát takar.

Nagyjából tíz esztendővel ezelőtt tört fel a csúcsra ez a technika, az eredeti japán írott és íratlan szabályokat tiszteletben tartva vadonatúj formák, alakok láttak napvilágot, tehát nemcsak a tipikusan japán kultúrára hajazó figurák születtek meg. És hogy miket álmodhatsz meg az amigurumi segítségével? Nagyjából a határ a csillagos ég - vagy talán még az sem, ha te az univerzumot hoznád el figurák képében. Mindenesetre, ha a trend egészét vesszük górcső alá, akkor aratnak az állatfigurák, a különböző babák, bábuk. A közkedvelt mesehősök egy része is ezzel a módszerrel öltötte fel felejthetetlen fizimiskáját.

Az egyszerűbb ötletek egyben elkészíthetőek, ám a bonyolultabb figurák több darabból állnak, s az egyes részeket kitömés után varrják össze a mesterek. Az Amigurumi fonal közbenjárásával te is mesterévé válhatsz a technikának, hiszen a módszer menete elsajátítható, lépésről-lépésre, s a tudásanyag megszerzése után már csak kreativitásodra, kitartásodra és lelkesedésedre lesz szükséged a sikeres figura-gyártáshoz, melynek vélhetően minden percét élvezni fogod az alkotás örömének és az újdonság varázsának köszönhetően.