Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Selyem

A selyemszál egy vékony hosszú folyamatos szál, amit a selyemhernyó gubójából készítenek. A selyemhernyót tenyésztik, a vadselyem, vagy Tussah (tuszak) selyem pedig a vadon élő selyemhernyók gubójából készül. A selyemfonal az egyik legerősebb természetes szál, és csodálatos kötőfonal készíthető belőle. Nagyszerűen keverhető más szálakkal, és szépen festhetőek.
Brushed Alpaca Silk Brushed Alpaca Silk
77% alpaka, 23% selyem, 25 g, 140 m, Fonalcsoport: C, Tű: 5 mm
Kid-Silk Kid-Silk
75% moher, 25% selyem, 25 g, 210 m, Fonalcsoport: A, Tű: 3,5 mm

A selyemfonal

A selyem az egyik legősibb textil alapanyag. A selyemfonal története az ókori Kínáig nyúlik vissza, ahol évszázadokon át őrizték a készítésének titkait, illetve a selyemutakon keresztül kereskedtek is vele. Az európaiak pedig csodálkozva tekintettek erre a luxus árucikkre, de a törekvésük, hogy maguk is elő tudják állítani a selymet, sokáig csak álom maradt. Csupán az 500-as években sikerült az első selyemhernyókat a kontinensre csempészni, így onnantól fogva már nem csak Kínában gyártottak selymet.

Napjainkban a selyemszálat az ősi tradíciók alapján, modern technikai eszközöket is bevetve készítik. A selyemnek két formája létezik, az egyiket a tenyésztett selyemhernyó, a másikat pedig a szabadon élő selyemhernyó gubójából állítják elő. A selyemszálból készült selyemfonal jól festhető, illetve kiválóan alkalmas más fonalakkal történő keverésre. Webáruházunkban is olyan drops fonalak kaphatók, amelyekhez eltérő mértékben selyemfonal került hozzáadásra.

Kiemelkedő minőségű fonalunk a BabyAlpaca Silk, amely 70% alpaca gyapjút és 30% selymet tartalmaz. A fonalban a gyapjú felel a puhaságért, a selyem pedig a fényességért. Mivel egyik alapanyag sem esett át vegyi kezelésen, a végeredmény rendkívül természetes hatást tükröz. Ráadásul a selyemfonal miatt időtálló textíliákat teremthetünk.

A másik, szintén népszerű fonalunk a Brushed Alpaca Silk, amiben a BabyAlpaca Silk fonallal ellentétben több a gyapjú és kevesebb a selyem, emiatt egy halvány árnyalattal puhábbnak tűnik. Ugyanakkor a selyemfonal ebben az esetben is ideális csillogást ad az elkészült ruhaneműk számára. A fentieken kívül, érdemes kipróbálnunk a Kid Silk, valamint a Lace fonalcsoportokat is, amelyekben szintén megtalálható a selyemfonal. A leírások alatt ötletadó mintákat is találhatunk.